Спортно-техническата комисия на БФС отложи двубой от Втора лига. Срещата между Кариана (Ерден) и Поморие няма да се състои, тъй като гостите не успяха да регистрират необходимия брой футболисти с професионален договор в срок.

СТК сезира Лицензионната комисия за вземане на решение по случая.

Ето и решението на Спортно-техническата комисия на БФС:

"В дадения от СТК при БФС срок, ОФК Поморие не регистрира необходимия минимален брой футболисти с професионален договор. Поради неизпълнение на чл.20, ал. 1, т.1, буква з/ т. 6 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020 от ОФК Поморие, срещата от 19-ти кръг на Втора професионална лига между отборите на ФК Кариана -Ерден и ОФК Поморие, насрочена по програма на 16.02/неделя/ 2020 от 14.00 часа, няма да се играе.

СТК при БФС сезира Лицензионната комисия при БФС за вземане на решение по компетентност.

Поради заявено напускане, отборът на ФК Верея СНЦ - Стара Загора на Държавно първенство /U-19/ се изважда от състава на групата и на основание чл. 24, ал. 8 - втори абзац от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020, през следващата спортно-състезателна година отборът ще може да се състезава само в по-ниско ниво и то през едно ниво, там където е възможно и губи право да участва в квалификации. На основание чл. 24, ал. 11, резултатите в играните от ФК Верея СНЦ -Ст.Загора до този момент срещи се запазват, а в срещите оставащи до края на първенството се присъжда служебна загуба при резултат от 3:0 в полза на отборите, с които следва да играе по програма", написаха от централата.

Съдийските наряди за 19-ия кръг във Втора лига

Съдийските наряди за 19-ия кръг във Втора лига

Дербито е между отборите на Нефтохимик и Монтана