Втородивизионният Спортист (Своге) разкри, че клубът е подал официална жалба в съдийската комисия към БФС против рефера Петър Кузев и помощника му Александър Апостолов, които свириха двубоя им с ЦСКА 1948 II, завършил с успех на "червените" с 1:0 след късна дузпа.

Ето какво написаха от Своге:

"Ръководството на Спортист иска да информира футболната общественост, че внесе официална жалба в Съдийската комисия на БФС свързана с действията на главният рефер Петър Кузев и неговият помощник Александър Апостолов по време на двубоя от Втора лига срещу ФК ЦСКА 1948 II.

ФК ЦСКА 1948 II с нова победа във Втора лига

ФК ЦСКА 1948 II с нова победа във Втора лига

Наложиха се над Спортист

Главният рефер Петър Кузев отсъди несъществуваща дузпа в даденото продължение на редовното време, за която обърнахме внимание още след срещата и която на практика реши крайния победител в мача. Видеото от ситуацията може да видите ТУК.

Страничният съдия Александър Апостолов имаше чудесна гледна точка към положението, но въпреки това не реагира и прие решението на своя колега.

"Със своите отсъждания в ситуацията, в края на футболната среща, считаме, че главният съдия и първия асистент съдия, повлияха пряко на крайния резултат и видимо ощетиха нашия отбор. С настоящата жалба апелираме към феърплей, честна игра и призоваваме всичко да се решава на футболния терен. Нека всеки да понесе своите последствия и наказания от нарушаване на правилниците за честна игра".

Янчев: В плейофите всеки може да загуби от всеки

Янчев: В плейофите всеки може да загуби от всеки

"Тези точки не трябва да ни успокояват"