Отборът на Банско освободи централния защитник Александър Митушев, предаде E-79.com. Изпълнителният директор на клуба Красимир Горанов посочи като причина за решението несправянето на футболиста с изискванията към него.

Отборът ще бъде напуснат и от Красимир Дурчов, чийто договор изтече и няма да бъде подновяван, и от Манол Занев, който е хронично контузен. В Благоевград се завърнаха преотстъпените Александър Якимов и Богдан Стоянов.

От вчера с Банско тренира Фаик Таиров. Красимир Горанов обяви, че той засега е на проби. Очаква се през седмицата Таиров да разтрогне договора си Пирин (Благоевград) по взаимно съгласие. Целият отбор в петък ще гледа на живо на писта „Алберто Томба" слалома за Европейската купа. За събота е предвидена първата контрола в Сапарева баня с местния Германея.

Снощи се проведе и събрание на борда на директорите на ПФК Банско, на което присъстваха и кметът Александър Краваров, и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов. Преди да даде отчета на изпълнителния директор Красимир Горанов за есенния полусезон, бе изслушан и старши треньорът Красимир Манолов, който получи положителна оценка за свършеното от отбора през есента. Както е известно, „Банско" е лидер в Западната „Б" група и е с много големи шансове да влезе в групата на майсторите.