Шампионката на Australian Open Ашли Барти се държа много естествено след победата, въпреки големия успех, който постигна.

"Благодаря! Трябва да започна с поздравления към моята съперничка Колинс. Вече си в Топ 10 и това е напълно заслужено. Ще имаш много успехи в бъдеще, сигурна съм. Малко съм стъписана, последните две седмици бяха много вълнуващи. Всички съдии и подавачи са герои. За нас е лесната част - да играем на корта и да се забавляваме. Това обаче нямаше да е възможно без вас", бяха първите думи на шампионката.

Австралия ликува! Ашли Барти триумфира безапелационно в Мелбърн

Австралия ликува! Ашли Барти триумфира безапелационно в Мелбърн

Австралийката завърши турнира без загубен сет

"Като австралийка най-важно бе да споделя тези моменти с вас. Тази публика е невероятна, без тази енергия нямаше да стигна дотук. Това е една сбъдната мечта. Невероятно горда съм да мога да бъда на това място", каза развълнуваната Ашли Барти.

Изключително добро впечатление направи и американката Колинс, която за първи път играе на финал на турнир от Големия шлем. "Мисля, че Ашли доказа, че е най-добрата тенисистка в света в момента. Тя е невероятна. Аз искам да благодаря на всички хора в турнира - от тези, които ми носеха кафето сутрин до тези, които ме караха с кола на тренировка", каза американката. Благодоря на съперничката ми, която повярва в мен и без която нямаше да мога да бъда тук. Благодаря на приятеля ми Том, който осмисли и подреди живота ми. Дано да бъдем още много години заедно", заяви емоционалната Даниел Колинс, която се разчувства на церемонията на награждаването.