Емблематичният уругвайски нападател Луис Суарес отново бе помолен да коментира ситуацията в бившия си клуб Барселона. Ето какво каза той пред "Марка":

"Не чувствам, че липсвам на Барселона. Имаше тактически план или не знам как точно да го нарека. Трябваше да приема, че не се нуждаят от мен. Всеки може сам да извади изводите си. Аз трябва да се фокусирам върху представянето си в Атлетико Мадрид, въпреки че съчувствам на приятелите ми в Барса, които в момента имат проблеми.

Говорим си често с Лео (Меси), но темите основно са свързани с живота ни извън терена. Наскоро децата ни празнуваха рожден ден. Говорим си за вируса и всичко останало, но много малко за футбол. Повече сме загрижени как се чувства семейството на другия, а не какво се случва на футболния терен.

Бях тъжен и наранен от начина, по който напуснах Барселона, това вече го казах. В същото време съм горд, че намерих как и къде да продължа. Преоткрих щастието и се наслаждавам на престоя си в Атлетико", каза още уругвайският национал.

Луис Суарес: Не бих се зарадвал, ако вкарам на Барселона

Луис Суарес: Не бих се зарадвал, ако вкарам на Барселона

"С Меси продължаваме да си говорим, но повече за живота, за ежедневието"