Защитникът на Фламенго Филипе Луис , който преди това игра за Атлетико, говори за съвместната си работа с треньора Диего Симеоне .

"Постижението на Симеоне беше, че той взе отбор, който беше на четири точки от зоната на изпадащите, доведе ги до победа в Лига Европа и ги направи толкова чудовищен тим.

120 играчи са преминали през тима, но този отбор продължава да се бие във всеки отбор. Напуснаха Хуанфран , Габи, Коста, Годин, а екипът остава. Това е невероятно постижение.

Леванте шокира Атлетико в Мадрид

Леванте шокира Атлетико в Мадрид

Загуба номер 2 през сезона за "дюшекчиите"

Чоло никога не губи време. Той никога няма да каже: "Да се ​​отпуснем днес". Всичките му мисли са само за следващия мач. Вземете предстоящия мач на Атлетико срещу Челси - той ще анализира всеки детайл и ще продължи да работи в тренировките.

През първия месец на работа с него се почувствахме по-уверени, видяхме как той ни променя. През декември бях несигурен защитник, а през януари станах най-добрият в света.

Но повярвайте ми - играта за Симеоне не е толкова лесна. Той е абсолютно лишен от сантименталност. Никога няма да те помисли, да те съжали. Той взема решения с единствената цел да спечели", заяви Луис.