Министърът на спорта Красен Кралев откри изцяло реконструираната и модернизирана закрита писта и зала за лека атлетика в спортен комплекс "Ялта" в Русе.

Големият ремонт стартира в началото на тази година с финансиране, осигурено от Министерството на младежта и спорта, в размер на 150 000 лева. Това е поредният изцяло реновиран обект в Русе.

Малката зала с около 40-50-метрова писта беше в изключително лошо състояние в края на миналата година. Тя не бе ремонтирана основно откакто е направена преди 50 години.

Красен Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове във Варна

Красен Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове във Варна

"Благодаря за мощната подкрепа от спортните клубове и от цялата варненска спортна общественост"

Приключилата вече реконструкция включва подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.

Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип "in situ", която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.

"Щастлив съм, че това е поредният спортен обект в Русе и страната, който изцяло модернизирахме. Вярвам, че тази зала ще бъде дом за десетки бъдещи атлети - новите Христо Марков, Евгени Игнатов, Анелия Нунева и други наши рекордьори, с които се гордеем", заяви Красен Кралев.

Йордан Йовчев: Благодарен съм, че все още има хора, които оценяват какво съм направил

Йордан Йовчев: Благодарен съм, че все още има хора, които оценяват какво съм направил

"Спортът е нещо много положително и много хора трябва да го осъзнаят"