Министърът на младежта и спорта и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС Красен Кралев се срещна с представители на спортните клубове във Варна. По време на разговорите бяха засегнати редица теми, важни за спортната общественост в града.

"Благодаря за мощната подкрепа от спортните клубове и от цялата варненска спортна общественост. Много е важно как посрещат човек в родния му град. Вие сте моят коректив и мотивация да продължавам да работя усилено за развитието на спорта. Когато преди шест години ме подкрепихте, имахте огромни очаквания към мен и ми дадохте задачи, с които да бъдат подобрени условията в българския спорт. И въпреки че никой не е станал пророк в родния си град, аз съм изключително щастлив, че усещам вашето категорично одобрение и днес", каза Красен Кралев.

Кралев обяви, че инвестициите в спортна инфраструктура ще продължат със същите темпове. През последните няколко години Министерство на младежта и спорта и Министерски съвет са отпуснали близо 20 млн. лв за спортна ифрасттруктура във Варна и района. Извършен е цялостен ремонт на Двореца на културата и спорта на стойност 12, 8 млн.лв., там се изгради и една от най-модерните боксови зали в страната. В ДКС се организират състезания от най-висок ранг и 14 клуба провеждат своите тренировки.

Снимка 522963

Основно е ремонтирана НСБ "Спортпалас", цялостна модернизация и промяна на облика се извърши на стадион "Тича" и стадион "Спартак". Реконструкцията на зала "Владислав" в спортен комплекс "Черно море" е на стойност 668 479 лв. Изгради се изцяло нов хангар за лодки във ветроходна спортна база "Бриз", монтирано е осветление на тенис кортовете "Черно море - Елит" и др.

За реновиране на Спортно училище "Георги Бенковски" са отпуснати 2,8 млн.лв, допълнително се реконструира залата за вдигане на тежести за 115 470 лв.

В момента се изграждат три игрища за мини футбол в Игнатиево, Ценово и Бенковски за близо 450 000 лв.

"Стартирахме първия етап от изграждането на физкултурни салони в български училища. Планираме тази програма да продължи и да се строят по 25 салона всяка година. Във Варна ще бъде изградено подобно съоръжение със средства, отпуснати от Министерски съвет в - VII Средно училище "Найден Геров", което е с дългогодишна история", заяви Красен Кралев.

Представителите на клубовете във Варна благодариха на Красен Кралев, че средствата за тяхната дейност са увеличени двойно през 2021 г. 64 спортни клуба от града получават субсидия от ММС в размер на 971 608 лв.

"Плановете ни са финансирането да продължи да се увеличава. Целта е в следващите 4 години средствата по Програмата за развитие на спортните клубове да бъдат вдигнати с до 200% за целия период", обяви Красен Кралев. Той отбеляза още, че се планира да бъде извършена реформа в спортните училища, да се повиши квалификацията на треньорите и да бъде регламентиран техният статут, както и да се направи широко внедряване на научно-приложната дейност в спорта за високи постижения.

Кралев отбеляза, че до момента в спортна инфраструктура са инвестирани над 500 млн. лв. от правителствата на Бойко Борисов, а ММС със собствени средства ремонтира и изгради близо 100 тренировъчни зали и съоръжения.

Красен Кралев изгледа на живо футболния двубой между отборите Камчиец и Аксаково

Красен Кралев изгледа на живо футболния двубой между отборите Камчиец и Аксаково

Срещата е част от програмата на пролетния полусезон в "А" областна футболна група -Варна

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС във Варна Кристиан Димитров - директор на Дирекция "Спорт" към Община Варна, Минко Христов-изпълнителен директор на Двореца на културата и спорта и Владимир Вълев-световен шампион по кикбокс и народен представител в 44-ото Народно събрание.

По-късно през деня Красен Кралев изгледа мача между отборите на "Черно море" и "Царско село" в компанията на играчи, които не попаднаха в групата на домакините за двубоя.

Преди срещата във Варна Красен Кралев разговаря с жители на град Суворово и село Чернево и им благодари за голямата подкрепа, която има от тях през годините. По време на срещата в Суворово Кралев подари спортни екипи, футболни топки, флагчета и мрежи за стадиона, на който тренира футболния отбор. Той осигури също така професионални волейболни топки за местния клуб и килим за художествена гимнастика.

След разговори с жители на село Чернево Кралев пое ангажимент да бъде изградено футболно игрище с размери 20х40, осветление и площадка за стрийт фитнес на открито, а днес получиха и професионални футболни топки.

Кметът на община Суворово Данаил Йорданов подари на Красен Кралев плакет в знак на благодарност за помощта и съдействието през годините.

"Ще продължаваме да градим и да работим усилено за развитието на общината и региона", каза Кралев.