Иво Балабанов записа личен рекорд от 8:51.52 минути в бягането на 3000 метра с препятствие на Европейското първенство първенство по лека атлетика. Българинът зае престижното 25-то място, но не можа да намери място на финал. Ето какво заяви възпитаникът на Йоло Николов той след доброто си представяне:

Митко Ценов и Иво Балабанов отпаднаха в квалификациите на 3000 метра с препятствия

Митко Ценов и Иво Балабанов отпаднаха в квалификациите на 3000 метра с препятствия

Балабанов направи личен рекорд от 8:51.52 минути

"Доволен съм от бягането. След като починах две седмици, малко загубих от динамиката, която бях натрупал през сезона. Доволен съм от личното постижение, доволен съм от своето първо европейско първенство за мъже. Нямаше какво повече да направя - това бяха възможностите ми, следващия път повече.

Тръпката да бягам на Олимпийския стадион е доста голяма, радвам се, че получих тази възможност да съм сред най-добрите бегачи в стипъла, които съм гледал само по телевизията, а сега даже бягам до тях. Надявам се занапред да имам възможността за повече бягания на големи форуми и по-добри класирания. Това участие ме мотивира. Ще си почина една седмица и ще започна да тренирам за зимата.

Беше по-лесно да бягам тук с компания, а не както на републиканското да водя сам бягането си. По-лесно е, когато има хора, с които да бягаш", завърши Балабанов.