Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проследи на живо надпреварите от първия ден на Европейското отборно първенство по лека атлетика (Втора лига), което се провежда на стадион "Берое" в Стара Загора.

Най-добрите български атлети са част от националния ни тим, начело с Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. За надпреварата пристигнаха селекциите на Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Словения и Словакия. Първите три отбора в крайното класиране ще получат промоция за по-горната лига.

Министър Кузманов проследи на живо успеха на Габриела Петрова в тройния скок при жените. Тя покри олимпийски норматив, след като постигна победата с резултат 14.42 м. Спортният министър поздрави Петрова за успеха. Той пожела на атлетката ни ползотворна подготовка за най-големия спортен форум. Това е третата българска състезателка, която си гарантира участие на Летните олимпийски игри. Преди Габриела Петрова това направиха Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. Веднага след края на състезанието в тройния скок министър Кузманов поздрави и треньора на нашата състезателка Атанас Атанасов. Двамата разговаряха относно плана за подготовка на Петрова в дните преди Олимпийските игри и възможността тя да проведе лагер в Япония.

На шампионата в Стара Загора Тихомир Иванов спечели надпреварата на скок височина при мъжете с резултат от 226 см. Борис Линков триумфира в скока на дължина със 7.72 м В тласкането на гюле Георги Иванов се нареди втори с 18.10 м, а в хвърлянето на чук трето място зае Никола Михов с постижение от 65.80 м.

По време на състезанията министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе разговор с председателя на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, за да се запознае със състоянието на нашите състезатели месец преди началото на Летните олимпийски игри в Токио.

Министър Кузманов се срещна с националния отбор по спортна аеробика

Министър Кузманов се срещна с националния отбор по спортна аеробика

Ангажира се в кратки срокове да проведе широка дискусия с представители на спортните федерации и клубове