Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе среща със състезателите от националния отбор по спортна аеробика, които спечелиха 2 медала на Световното първенство в Баку, Азербайджан (25-29 май).

В категория "Тройки" Антонио Папазов, Дарина Пашова и Тихомир Баротев триумфираха със световната титла, като след тях се наредиха представителите на Унгария и Румъния. В индивидуалната надпревара при жените Пашова извоюва сребърното отличие, а Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов останаха на 5 стотни от бронзовите медали при смесените двойки.

Министър Андрей Кузманов поздрави българските състезатели за успешното представяне на шампионата и им пожела нови бъдещи големи постижения.

Председателят на Съюза по аеробика България Димитрина Къндева изказа благодарността си към министър Кузманов за оказаната подкрепа от страна на ММС при подготовката и участието на българските национали на Световното първенство. Тя пожела успех на Андрей Кузманов в работата му като спортен министър.

На срещата присъства и почетният председател на централа по аеробика Йорданка Благоева. Министърът на младежта и спорта и носителката на два медала от Летни олимпийски игри в скока на височина обсъдиха част от проблемите, които среща Съюзът в своята работа. Министър Кузманов се ангажира в кратки срокове да проведе широка дискусия с представители на спортните федерации и клубове. По време на кръглата маса ще бъдат дискутирани най-неотложните промени, които трябва да бъдат извършени в сферата на спорта, за да се подобри неговото състояние.

Определят националите на България за Евро 2021 по плажен хандбал на държавното първенство в Несебър

Определят националите на България за Евро 2021 по плажен хандбал на държавното първенство в Несебър

Вижте подробности