Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов от днес вече е временно изпълняващ длъжността президент на Европейската атлетика. Той замества на поста норвежеца Свен Арне Хансен, който миналата седмица получи тежък инсулт и му предстои трудно възстановянане.

Президентът на Европейската атлетика е получил инсулт

Президентът на Европейската атлетика е получил инсулт

Свен Арне Хансен е настанен в болница и е дал отрицателна проба за COVID-19

Това решение беше взето по време на двудневното видео-конферентно съвещание на Изпълнителния борд на ЕА. Според конституцията на Европейската атлетика, при невъзможност избраният от конгреса президент да изпълнява задълженията си, то първият вицепрезидент поема ръководството до следващия конгрес.

Добромир Карамаринов е първи вицепрезидент на ЕА, като заема тази позиция за втори мандат. Следващият конгрес трябва да се проведе през октомври 2021 година.

"Пожелавам на Свен Арне да се възстанови максимално бързо. Вече втори мандат съм първи вицепрезидент и съм запознат с ангажиментите и отговорностите, които изисква постът на президента. В тези трудни времена за спорта ще дам всичко от себе си, за да отговоря на висотата на очакванията", сподели Карамаринов.

От октомври 2019 година Карамаринов е и член на Съвета на Световната атлетика. Той е и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации.