Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер заяви, че "топчиите" имат достатъчно потенциал, за да се класират за финала в Лига Европа, макар да загубиха първата среща като гост на Виляреал с 2:1.

"Искам да се справят добре. Това е възможност да стигнат финал и да се върнат в Шампионската лига. Вярвам, че нямат шанс да достигнат до нея през първенството, но през Лига Европа все още е възможно. Освен това би било успех Арсенал да грабне трофей, това винаги е успех, макар да имат още път пред себе си. Въпреки това реалното ниво на един отбор се определя най-добре от мястото му в първенството.

Довечера ще е малко странен мач - те ще излязат срещу Унай Емери, който им е бивш мениджър, и Виляреал. Нещо като контрола, особено без феновете. Все пак Арсенал има предимство да играе като домакин, това винаги е добре. Смятам, че все пак имат достатъчно потенциал в атака, за да спечелят мача. Резултатът е 2:1, но трябва да си уверен, че можеш да промениш нещата, особено при толкова нападатели и креативни играчи," заяви бившият френски наставник.

Арсенал - Виляреал, оспорвана битка на "Емирейтс"
на живо

Арсенал - Виляреал, оспорвана битка на "Емирейтс"

Готови ли са домакините да се борят за финала?