Новото попълнение на Арсенал Габриел Жезус е амбициран бързо да се утвърди в състава на Микел Артета и да радва с голове феновете на "топчиите". Бразилският национал беше привлечен от Манчестър Сити и е наясно, че очакванията към него са големи, но това не го притеснява.

"В живота ми винаги съм харесвал да съм част от стойностни проекти. Когато Еду дойде да говори с мен, много харесах идеите за развитието на клуба. Бързо разбрах, че искам да дойда в Арсенал. Убедих се на 100% след срещата ми с Микел (Артета - б.р.). Вярвам му. Вярвам в самия клуб, в себе си и в новите си съотборници", каза Жезус в интервю за Goal.com.

"Разполагаме с много качество в състава. Повечето момчета са млади, както и аз. Ще бъдем като едно семейство. Това е, което искам. Работил съм и преди с Артета и съм наясно с разбирането му за играта. Стилът му е подобен на този на Пеп Гуардиола. Ще тренираме и ще се учим заедно. Сигурен съм, че в края на сезона ще спечелим нещо", оптимист е бразилецът.

Арсенал подписа с Жезус

Арсенал подписа с Жезус

Ето подробности

"Футболът е еднакъв навсякъде, но първо ще ми трябва време за адаптация. Целя се в спечелването на трофеи. Това искат всички в Арсенал. Няма друг начин да оставя името си в историята на клуба", подчерта нападателят.

"Когато кажеш Арсенал, се сещаш за Тиери Анри. Той е уникален, един от най-великите в историята на футбола. Но аз не искам да съм новият Анри. Искам сам да постигна неща, с които да бъда запомен. Целта ми е да помагам не само с голове, но и с асистенции", каза още Габриел Жезус.