Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, отчете слабата игра на своя тим за причина за поражението с 1:2 от Фулъм в заключителния двубой на тима за 2023 година. Този резултат дава шанс на Ливърпул да дръпне с 5 точки на върха при равен брой изиграни срещи в Премиър лийг.

Испанецът обаче знае как тимът му все пак може да стигне до златото.

"Много труден ден за нас. Три дни по-рано отново загубихме, но тогава се опитахме да спечелим. А сега това беше най-лошият ни мач през сезона. Трудно е за възприемане.

Бързината, играта ни в атака, действията в защита... отстъпвахме във всичко. Не успявахме да доминираме в нищо и това ни създаде проблеми. Нямахме нужното владение на топката и не бяхме достатъчно опасни. В същото време, когато топката беше при нас, бяхме мудни. Не заслужавахме да спечелим.

Усещането е неприятно, когато на 31 декември си имал шанс да излезеш начело в класирането, но се е стигнало до това. Но това е футболът. Ако обаче в оставащите мачове играем по начина, по който го направихме в предишни 19, в края на сезона ще сме на върха. Ако обаче се представим като в този двубой, няма да стигнем доникъде".

Фулъм - Арсенал 2:1 в Премиър лийг

Арсенал допусна обрат срещу Фулъм

Топчиите пропуснаха възможността да оглавят класирането