Мениджърът на Арсенал Микел Артета остана доволен от успеха над своите над Кристъл Палас с 1:0 в лондонското дерби в понеделник вечерта.

Мартин Йодегор отбеляза от дузпа единствения гол на "Селхърст Парк", а "топчиите" играха повече от половин час с човек по-малко заради червения картон на Такехиро Томиуясу. Японският защитник беше изгонен за два жълти картон в рамките на седем минути. Първото официално предупреждение на бранителя беше за забавяне на играта при изпълнение на тъч и съдийското решение ядоса Артета.

Артета разкритикува играта на Арсенал

Артета разкритикува играта на Арсенал

"Чудесна победа. Много съм доволен. Еди Нкетия беше великолепен. Бяхме концентрирани и се опитахме да се възползваме максимално от шансовете си. Да играеш 30 минути с човек по-малко е много трудно. Футболистите, които се появиха като резерви, се справиха перфектно. Те знаеха какво се иска от тях и го направиха. На моменти част от играчите чувстваха физически дискомфорт, но стиснаха зъби", коментира Артета.

"Не знам колко дълго се е забавил Томиясу с хвърлянето на тъча. 23 секунди? Не, не мисля. Бяха около осем секунди. Може би трябва да започнем да играем с таймер. Всичко е наред, важното е, че спечелихме. Изправихме се срещу трудно изпитание, преодоляхме го и това ни прави още по-силни", подчерта Артета.