Голът на Антъни Гордън се оказа разликата в мача с Арсенал, но той претърпя продължителна проверка от VAR за излизане на топката от игра, фаул и засада, преди да бъде зачетен и в крайна сметка да се превърне в най-дискусионния момент.

Логично мениджърът на Арсенал Микел Артета беше много ядосан. За лондончани това беше първо шампионатно поражение през кампанията.

"За това, което направиха момчетата и за начина, по който трябва да се играе един футболен мач, и какво е позволено във футбола, за да се вкара гол, очевидно говорим за много различна тема. Чувствам се неудобно да бъда част от това шоу. Недопустимо е, това е абсолютен позор", започна босът на Арсенал.

Нюкасъл победи Арсенал с 1:0 в мач от Висшата лига

Скандално решение на ВАР подари победата на Нюкасъл над Арсенал

Ето подробности

"Трябва да похваля моите играчи за начина, по който играхме тук. Реалността е, че ние сме без точки, а те имат три. В тази лига маржовете са толкова малки, конкуренцията е твърде голяма и е неприемливо да сме в тази позиция след това, което направихме на терена."

"Не съжалявам за това, което играчите се опитаха да направят, за начина, по който се представиха", добави той. "Ние ще продължим да правим това, но не можем да бъдем в ръцете на други хора с количеството работа, което влагаме и количеството усилия, което влагаме. Не можем да приемем това, съжалявам", завърши Артета.