Английският Арсенал няма право на грешки, ако иска да се класира за европейските турнири през следващия сезон. "Артилеристите" ще разчитат на домакинските си мачове, за да постигне целта си, каза техният наставник Микел Артета.

Мачът утре срещу Норич ще бъде първият им на стадион "Емиратс" след рестарта. "Артилеристите" събраха 13 точки в последните си пет домакински мача преди пандемията.

"Всеки мач отсега нататък ще бъде задължителен, защото имаме няколко отбора пред нас, така че възможността за грешка е минимална. Вкъщи трябва да сме много силни, ако искаме да завършим на местата, даващи право на участие в европейските турнири. Наистина искаме да играем у дома. Но очевидно това, че нямаме феновете, е огромен недостатък", заяви Микел Артета.

Мениджърът потвърди, че 19-годишният защитник Уилям Салиба, който беше привлечен миналата година, но преотстъпен на Сент Етиен, ще завърши сезона с клуба от Лига 1, за да може да играе на финала за Купата на Франция срещу Пари Сен Жермен на 24 юли.

"Той е там през цялата година. Уилям си е спечели правото да играе този финал, ако треньорът прецени, че ще разчита на него, разбира се. Трябва да му дадем възможност да го направи, да се наслади на това и ще го имаме след това", допълни Артета.

Ван Перси: Арсенал просто изгуби жаждата си за трофеи

Ван Перси: Арсенал просто изгуби жаждата си за трофеи

"Нуждаят се от класни попълнения"