За старши треньор на Арда Александър Тунчев двубоят с Локомотив Пловдив в понеделник ще е по-специален. Преди да поеме кърджалийци, младият наставник бе начело именно на черно-белите, с които спечели сребърните медали през 2021-ва. Ето какво сподели той за съперника, който след него бе поет от Александър Томаш.

"Това, което прави впечатление в Локомотив при Томаш, е дисциплината. Това се вижда при всички отбори, които е водил. Почеркът му е схемата 4-4-2. Напред разчита на типичен централен нападател като Боруков и до него Митко Илиев - класен футболист за България. Ще бъде доста труден мач, а и с новите попълнения, които картотекираха, Локомотив е много сериозен съперник", сподели Тунчев пред Диема спорт. Той си тръгна от "Лаута" преди около 4 месеца и сега предстои да срещне доста променен черно-бял тим.

"Имат нов треньор, нови принципи, нови идеи, които Томаш налага. Ще се постарая да запозная Арда със самата обстановка, защото тя ще е ключова за развоя на мача", коментира младият специалист. За първи път от влизането си в елита през 2019-а кърджалийци записаха три поредни успеха.

"Победите дават увереност и самочувствие. Надявам се момчетата да го осъзнават и да играят без напрежение. Те могат доста. Просто на моменти малко по-припряно действат. С победите се трупа и спокойствие за работа и самите футболисти усещат по-голяма увереност в себе си. Докато продължаваме да побеждаваме, можем да мечтаем. Ще се стараем всеки един мач да подобряваме нещата, най-вече в защита. Искам да играем добър и печеливш футбол", завърши Тунчев.