Футболистът на Арда Станислав Иванов коменира пред ТОПСПОРТ представянето на отбора от началото на сезона, както и целите пред клуба. Той сподели и мнението си за бъдещето на националния отбор, а също изрази задоволството си от силната игра на родния си Янтра във Втора лига.

Естествено, Иванов не подмина и темата Левски, като не скри радостта си от доброто представяне на "сините" в домакинството срещу Айнтрахт (Франкфурт) в Лигата на конференциите и демонстрира оптимизъм преди реванша в Германия. 

Стаси, как преценяваш представянето на Арда от началото на сезона?

- Можеше да бъде и доста по-добре, защото загубихме точки в мачове, в които не заслужавахме. Още в първия кръг можехме да победим Черно море, който се представя доста добре и е един от сериозните отбори. В първите два мача загубихме точки и не смятам, че това беше справедливо. Мисля, че трябва да продължим да работим и да печелим повече точки, защото го заслужаваме.

Спортният директор Ивайло Петков сподели наскоро, че целта пред Арда е място в шестицата и евентуално участие в Европа. Доколко е постижима според теб тази цел?

Предвид отбора, който имаме, щом като предния сезон сме завършили на предна позиция, нормално е всички да се стремим към надграждане, затова работим и се надяваме да влезем в първата шестица.

- Вече половин година си в отбора на Арда, как се чувстваш в Кърджали, успя ли напълно да се приспособиш?

- Да, всички ме посрещнаха много добре. Чувствам се комфортно и от мен се очаква да показвам това, което мога.

- С малки изключения отборът запази основните си играчи от миналия сезон, бяха привлечени и нови попълнения, това прави ли отбора по-силен от предходната кампания?

- Да, напуснаха двама футболисти, но според мен, отборът е добър. Не мога да кажа дали е по-силен, един такъв отбор трябва да надгражда всяка година и да покажем, че сме по-силни от предната година. Това е нашата цел.

В петък ви предстои гостуване на Пирин (Благоевград), който не се представя особено убедително от началото на сезона и има само една точка до момента. Какви са ти очакванията за тази среща?

Очакванията ми са за победа. Пирин не се представя по най-добрия начин, но знаете, че в Първа лига всеки мач е различен и всеки може да победи всеки, както се е случвало неведнъж. 

Да поговорим за националния отбор. Как виждаш ти ситуацията? Има много млади футболисти, можем ли да се надяваме на по-добро бъдеще?

- Надявам се. Целта беше да се подмлади националния отбор и това не се случва от днес за утре. Дано след няколко години да имаме един добре изграден отбор и да се постигат резултати на международно ниво. 

Ти неведнъж си заявявал желание да играеш за държавния тим, кога се надяваш да направиш своя дебют?

 - Аз не мога да преценявам, но като български състезател се надявам да бъда извикан в националния отбор. От мен зависи да давам всичко от себе си на терена и ако г-н Кръстаич прецени да бъда повикан.

В началото на септември на националния отбор предстои приятелска среща с Иран и гостуване на Черна гора за Евро 2024. Какви са твоите очаквания?

- Очакванията са ми отборът да надгражда, доста млад състав е избрал г-н Кръстаич и се надявам с всеки изминал лагер тимът да играе все по-силно и да бъдем конкурентни на всеки. Както виждате в днешно време слаби национални отбори няма. Дори страни с толкова малко население имат добри състави, не като едно време малките страни да нямат силни национални отбори. Няма тим, който да не разполага с добри играчи и да не играе на прилично ниво. 

Да се насочим към твоя роден клуб Янтра (Габрово), следиш ли представянето на отбора във Втора лига?

- Да, разбира се, че следя родния си отбор. Радвам се изключително много за ентусиазма, който имат, смятам че се представят на едно добро ниво от началото на сезона.  Велислав Вуцов изгради един доста стабилен тим и мисля, че ще продължат с доброто представяне до края на сезона.

 - Няма как да подминем темата за Левски. Успя ли да гледаш пръвия мач срещу Айнтрахт от плейофите за Лигата на конференциите и какви са шансовете на "сините" в реванша?

Да, естествено гледах първия мач. Изключително съм щастлив, че се напълни националния стадион. Вие знаете, че когато има участие на български отбор в евротурнирите, без значение кой е, той трябва да бъде подкрепян. Надявам се Левски да отстрани Айнтрахт. 

Да поговорим и за твоите лични цели. Успя да играеш в чужбина, в отбора на Чикаго Файър. Мечтаеш ли за нов трансфер зад граница?

На първо място моята цел е да съм жив и здрав, за да мога да показвам това, което умея. Времето ще покаже, но естествено искам отново да изляза в чужбина, защото там нивото е доста по-високо и оттам се тръгва за големия футбол.