Ръководството на Арда разпространи гневна декларация на официалния си сайт, чрез която от клуба изразяват бурното си възмущение спрямо съдийските отсъждания срещу тима от Кърджали. Според "небесносините" нещата вече излизат извън контрол. Ето какво пишат те:

Тунчев: Пак надиграхме Арда и пак не спечелихме

Тунчев: Пак надиграхме Арда и пак не спечелихме

"Отпадането е болезнено"

"До ръководните органи на българския футбол

Господа ръководители на българския футбол и в частност на българското съдийство. Ние, ПФК АРДА сме клуб, който винаги търси причината в себе си, когато не сме победили. Когато обаче нещата излизат извън контрол, всичко се променя. Бихме искали да Ви зададем няколко адекватни въпроса:

1. Как така в срещата от турнира за Купата на България между АРДА и ФК ЦСКА 1948, главният съдия отсъжда дузпа, а след намеса на VAR решението му се променя, при положение, че е много близо до ситуацията?

2. Защо главният съдия спестява очеваден втори жълт картон на Емил Ценов от гостите?

3. Защо при отсъждането на 11-метров наказателен удар в полза на ФК ЦСКА 1948, при положение, че главният съдия е близо до ситуацията и не реагира, пак се налага да промени своето решение, и то отново след намеса на VAR?

4. Докога съдиите в България ще решават съдбата на отборите и ще се подиграват с труда на футболистите?

5. Защо вчера тези двамата (Железов и Ел Хатиб) решиха, кой да продължи напред в турнира за Купата на България, а не футболистите на терена?

6. Г-н Ел Хатиб, май бързо забравихте, че именно АРДА бе отборът, който Ви подкрепи, когато преди няколко години в последната минута отсъдихте дузпа срещу ЦСКА на Българска армия, а след мача всички ви скочиха.

Бихме искали да попитаме персонално г-н Кашай, кога смята да посети български стадион извън София? Кога смята да види на живо неговите подчинени как си свирят каквото решат(или каквото им е казано)?

Също така имаме и въпроси към т.нар. национален селекционер Младен Кръстаич.

Г-н Кръстаич, предполагаме знаете, че ПФК АРДА е един от малкото български отбори, които наблягат на родни футболисти. Нашият отбор е сочен за пример от всички футболни специалисти, че политиката е да се налагат българи, а не да се взимат чужденци на кило. Дори през този трансферен прозорец, ние върнахме в България футболисти, които играеха в чужбина, само и само да са близо до Вас, като национален селекционер. Ние не виждаме подкрепа от ваша страна, както и от страна на БФС. Дори протоколно да отбиете номера, идвайки на наш мач в Кърджали, пак ще го сметнем като един вид уважение. Г-н Кръстаич, кога смятате да посетите АРЕНА АРДА и да се убедите, че това, което пишем и Ви питаме е истина? Г-н Кръстаич, в гр. Кърджали също има заведения, където може да покажете вашите певчески умения...след като сте гледали на живо мач на АРДА.

Тези въпроси ги задаваме към г-н Борислав Михайлов, г-н Младен Кръстаич и г-н Виктор Кашай, от които очакваме адекватни, и бързи отговори. В противен случай ще се наложи в следващото първенство да си играйкате без ПФК АРДА. Едно допълнение, ние сме отбор, който следващата година навършва 100 години. Малко са отборите в България с такава история и не е нормално те да бъдат жертви на други интереси. Имаме и още един адекватен и немаловажен въпрос - докога българският футбол ще затъва под Ваше управление?".

Арда - ФК ЦСКА 1948 0:1 в четвъртфинал от турнира за Купата на България

Дузпа в 117-ата минута прати ФК ЦСКА 1948 на полуфинал за Купата на България

"Червените" отстраниха Арда след равностойна битка в Кърджали