Видима-Раковски и Спортист (Своге) ще изиграят последният от поредица баражи за влизане в "А" група. Севлиеци завършиха сезона в елита на 14-то място, докато "шоколадите" останаха втори в Западната "Б" група. И двата отбора обаче загубиха редовните баражи от Черномроец-Поморие.

"Акулите" обаче не получиха право да участват в "А" група и БФС даде зелена светлина за нови баражи. Междувременно в Севлиево вече бяха уволнили треньора си Димитър Тодоров, чието място бе наследено от Костадин Ангелов, а футболистите и на двата отбора заминаха на почивки. Плажът обаче се оказа много кратък за тях и те трябваше да се прибират на пожар за баража. Видима няма да разчита на много от основните си футболисти - Александър Бранеков е наказан, Николай Цветков напусна, а Самет Ашимов е контузен.

В Спортист има само един проблем - отсъствието на Симеон Атанасов, който остана при родителите си в Испания.

Въпреки кадровата криза, отборът от Севлиево изглежда по-подготвеният отбор. Сериозен треньор като Ангелов, както и опитът на ниво "А" група, натрупан през миналия сезон определено превръщат Видима във фаворит в срещата. Въпреки това, едва ли възпитаниците на Коце Ангелов ще се справят лесно с "шоколадите", които са решени да се завърнат при майсторите на всяка цена. Вероятно е двубоят във Враца да бъде решен след продължения, а защо не и дузпи.