Петъчният тираж предлага една прекрасна възможност за печалба още преди започване на същинските уикенд двубои във водещите първенства на Европа.

Стандарт Лиеж е много силен домакин, като от седем домакинства има шест победи и едно равенство, а  в последното домакинство победи и Брюж. С победа днес Стандарт еднолично ще се изкачи на третото място в първенстово (и на точка от второто място), като ще остане в борбата за местата даващи право на участие в Шампионската лига следващия сезон.

Капитан на тима е известния с изявите си в Английска висша лига защитник и национал на Белгия Ван Дам, което само по себе си говори за класата на отбора.

Мехелен се намира в отчайваща форма и в последните си десет двубоя има едва една победа, а като гост от седем визити в шампионата до тук има само една победа,а и две равенства. В последното си излизане Мехелен загуби с 2:6 от Генк и днес не го очакват положителни емоции срещу толкова безпощаден домакин като Стандарт Лиеж.

Последните пет срещи, в които Стандарт е бил домакин на Мехелен са завършили с четири победи за домакините и едно равенство.

Прогноза: Победа за Стандарт Лиеж

Сигурност: 90 %

Автор: Георги Сотиров