Днес тиражът предлага кръг от албанското първенство и за да затвърдим разнообразността на предлаганите първенства за залагане, в рубриката предлагам двубой на един от традиционните тимове именно в Албания - Казма срещу Тирана.

Тирана в момента се намира на втора позиция във временното класиране и с победа днес сериозно ще погледне към първото място, на което към момента се намира тима на Теута Дурас. Тирана е добър гост в първенството, като от пет визити има три победи и една загуба. Тимът е воден от испанския треньор Хуан Рубио, който е познат от работата си в Елче и Кадис.

Звездата на Тирана е един от най-известните албански играчи Клодиан Дуро, който направи име в Арминия Билефелд, а предишният му престой извън родината му беше в австрийския Ласк Линц.

Гостуващият тим е доста силен и сериозен за стандартите на Албания, като в изминалите години не веднъж се поздравяваше и с шампионската титла. В тимът се подвизават и националния бахамски плеймейкър Камерон Хеппле. Атаката се води от национал на Кения Мосес Арита, а в тима има и играч от Камерун, което показва интернационалността на състава и амбициите на клубното ръководство отново да го види в международните турнири догодина, където надеждата е да бъде и отстранен някой съперник.

Друг мотив, които ме подтиква да предложа победа за Тирана е и това, че тимът се намира в блестяща форма и спечели три по последни си четири мача в първенството.

Днешния домакин Казма е не особено убедителен на свой терен, като от изиграните вече пет домакински срещи натрупа две загуби. Клубът изживява и най-тежкият си период от началото на първенството - четири поредни загуби! Като цяло Казма е посредствен тим и се задоволява с пребиваване в средата на таблицата.

Водача Теута Дурас рано или късно ще сбърка и с днешния мач се открива отлична възможност Тирана да го настигне и евентуално да даде по-сериозна заявка и за титлата. Коефициента за победа на Тирана днес започва от 1.90 и достига до 2.20 в някои букмейкъри, което просто не е за пренебрегване предвид изложената от мен информация, а и предвид липсата на доста алтернативи в днешните спортни събития за залагане.

Прогноза: победа за Тирана

Сигурност: 60 %

Автор: Георги Сотиров