Тази година най-силният отбор в Белгия безспорно е Андерлехт. Тимът печели срещу почти всеки съперник в първенството, независимо дали е домакин или гост.

Андерлехт в последните си десет мача записа девет победи преди в последният кръг миналата седмица като домакин да се провали срещи "барикадирания" се в своята половина тим на О.Х.Льовен, който успя да му измъкне 0:0

Двубоят с Мехелен е в петък, тъй като следващата сряда Андерлехт е домакин на Локо (Москва) в Лига Европа, където тимът показа безспорната си класа като спечели всичките си пет мача до момента и е непоклатим на първо място в група "L". Поразяващ е и фактът, че белгийците имат инкасирани едва два гола в груповата фаза на турнира.

Мехелен усети на собствения си гръб какво е да си победител само един единствен път в последните си десет мача в белгийския елит и нещата отиват стремглаво към логичната развръзка (предвид трагичната форма) тимът да загуби елитния си статут, за което ще "помогне" и вероятната загуба днес от запътилия се към титлата Андерлехт.

Коефициент за победа на гостите днес е около 1.70, което е страхотна ставка за победа на гранд над тим, който е в подобно плачевно моментно състояние.

Последните пет двубоя, в които тези тимове са си давали срещи са завършили с четири загуби за Мехелен и едно равенство, като всички тези обстоятелства правят Мехелен на практика почти обречен днес.

Прогноза: Победа за Андерлехт

Сигурност :90 %

Автор: Георги Сотиров