В третия ден от 14-ото издание на IT-Лигата се получиха някои интересни резултати, както и вторият в историята на турнира служебен резултат.

В група Б Транс Телеком надделя над Инфраджистикс с 3:2.  Футболистите на Транс Телеком набързо поведоха с три гола, дело на Анастас Василев, Игор Ешкун и Георги Бранеков и си помислиха, че срещата е завършила. Не на това мнение обаче бяха съперниците им, които в последните минути върнаха 2 гола чрез Владимир Загорски и Никола Александров и бяха много близо до изравняване, но не им стигнаха сили и време.

В другата среща от същата група се получи една от големите изненади на Лигата, като симпатичният отбор на Синовейт спечели с 1:0 над трикратният победител и сочен за фаворит в тазгодишното издание на турнира отбор на Телелинк. Въпреки надмощието и повече владеене на топката, играчите на Телелинк не можаха да преодолеят добрата защита и отлична игра на вратаря на Синовейт и закономерно през втората част бяха наказани с гол, дело на Момчил Момчилов.

В Група С съставът на Топспорт.бг записа нова разгромна загуба, този път с 2:8 от отбора на Орбит. Вратарят-нападател Асен Савов вкара 4 гола, а по 1 добавиха  Чавдар Петров, Кирил Грозев, Евгени Василев и Йордан Найденов. С две попадения за пореден път отсрами съиграчите си главният редактор на Топспорт.бг Станимир Стоянов.

В мач  от същата група Темида се справи безпроблемно и скромно с 2:о над Експириън Скорекс. Точни за победителите бяха Атанас Крушарски и Борислав Кибаров.

За съжаление, последната среща за деня между Еврогеймс Технолоджи и Blizoo не се състоя, поради неявяването на тимът на Blizoo.  По този начин отборът на Еврогеймс спечели служебно с 3:0.

Резултати от третия ден:

Група В:

Транс Телеком - Инфраджистикс 3:2

Телелинк - Синовейт 0:1

Група С:

Орбит - Топспорт.бг 8:2

Темида - Експириън Скорекс 2:0

Група D:

Еврогеймс - Blizoo 3:0 служебно