В шестте домакинства на Анортозис от началото на сезона в пет случая излезе опцията под 2,5 гола, като същото, само че за гостуванията важи и за тима на Етникос, който от общо шест гостувания пет пъти завърши под 2,5 гола като направи това в последните си четири поредни гостувания.

Днес очаквам подобен сценарий и предвид, че треньор на гостите е македонец, а и в състава има двама македонски състезатели, трима сърбин и трима грузинци и чисто по балкански, тимът на Етникос подхожда в гостуванията си.

Показателите на отбора по категоричен начин потвърждават това, че тимът се затваря добре в своята половина, руши играта и обикновено латвийският вратар на тима се превръща в герой в гостуванията, ако все пак централният нападател Леван Кебадзе не успее да вкара някой гол и тимът да измъкне нещо повече от точка или почетна загуба.

Като цяло ахилесовата пета е отбелязването на голове, като гостите днес имат една победа навън от началото на сезона и причина за това е, че дори  и при негативен развой на събитията, треньорът не променя своята концепция и гради стил базиран на контра атаки.

Анортозис от сериозен гранд в Кипър се превърна в отбор, който се бори за челните места и за участие в Лига Европа. Днес ще направи всичко възможно да добави нови три точки в стремежа да остане високо в таблицата. Анортозис също бележи трудно, а Янис Окас не изживява очакваната втора младост в тима, с която цел беше привлечен от бившия треньор Станимир Стоилов.

Дори да се провали опълчението на Етникос днес, то едва ли Анортозиш ще отбележи много голове, те бележат не повече от два гола колко да заслужат победата, а е под серизоно съмнение дали Етникос изобщо ще отбележи. Гостите традиционно се задоволяват с нулеви ремита или се добират до минимални загуби като гост на челниците, но днес каквото и да се случи едва ли ще видим доста голове.

Прогноза: Под 2,5 гола.

Сигурност : 80 %

Автор: Георги Сотиров