Размяната на водачеството на колоната в първенството на  Уелс е факт и след вчерашната победна на ТНС над Нютаун, като гост с 3:1 ТНС оглави класирането с точка повече от предишния лидер - Ланели .Днешното домакинство обаче дава шанс на Ланели отново да се изкачи на върха с победа днес, което е доста вероятно.

Надпреварата за шампион в Уелс се води от три отбора - Бангор, ТНС и Ланели, като тези три тима са се откъснали на над десет точки от четвъртия тим в първенството и се състезават кой ще направи по-малко грешки за да оглавява класирането. ТНС спечели в този кръг вчера, Бангор Сити днес е домакин на Престатин и вероятно също ще се справи да добави три точки в този кръг към актива си (ставката е много ниска за победа на Бангор) и остава Ланели да спечели за да запази водещата си позиция.

Всички предпоставки това да се случи са налице. Ланели е в серия от шест поредни победи, като това показва, че тимът е в най-добра форма в момента в Уелс. Ланели удари и доста безапелационно един от свойте конкуренти за челото Бангор с 4:2, което показва колко сериозни са неговите намерения този сезон.

Гостуващият тим днес е точна на обратия полюс, като е без победа в последните си пет поредни гостувания. Ако се направи класиране на най-слабо представящите се тимове в гостуванията този сезон, то Нийт неизменно ще заедмо едно първите четири места с едва две победи навън.

Коефициента за победа днес на тима на Ланели започва от коло 1,55 което е наистина добра ставка за домакински мач, на който и да е от трите тима в челото на класирането в Уелс.

Освен всички обстоятелства в този кръг свързани с преките опоненти на Ланели за челото задължаващи го да спечели, допълнителна подкрепа за залог в полза на тима може да се намери и в статистиката, която красноречиво показва двете звучни победи на Ланели над този опонент в началото на годината с по 4:0 и то при разменено домакинство.

Прогноза: победа за Ланели

Вероятност: 80 %

Автор: Георги Сотиров