Аталанта реди доста равенства и опасната зона се показва на хоризонта. Тимът се представя най-добре от всички новаци и цялостното представяне е повече от отлично от гледна точка на липса на загуби, като Аталанта има само две загуби, колко има и водачът в монента Милан!

Бергамаските оказват подобаваща съпротива дори и на най-стойностните тимове в елита, но липсата на сериозна класа и вяра в собствените сили попречи на тима да се поздрави с пълния комплект точки в доста от изминалите си двубои.

От днес Аталанта трябва да започне да печели и защото безспорно е по-силен и грамотен тим от повечето застаршени от изпадане и неговото място не е там, като Чезена е отличен опонент, за да може тимът от Бергамо да запише победа. Серията от равенства на Аталанта трябва да намери своя край.

Чезена доста трудно се адаптира към елита и стартира лошо, точките започнаха да липсват, а мачовете си минава и това принуди ръководството да предприеме треьорска рокада. С новия треньор тимът натрупа доста точки, като кулминацията беше на остров Сицилия, където Чезена си тръгна като победител от един от най-негостоприемните стадиони в Италия - този на Палермо.

В изминалия кръг Чезена очаквано загуби от Интер вкъщи и ефекта „нов треньор" започна да отминава, като типично за тим, борещ се да оцелее ще започне да записва и нови загуби като гост, след като изживя прераждането си с новия треньор.

Чезена ще подходи единственно с идеята да не загуби днес, а аз залагам на по-качествения тим, който и ще търси повече победата днес, а и статистика е изцяло в полза на днешния домакин.

Прогноза: победа за Аталанта

Сигурност: 80 %

Автор: Георги Сотиров