Вчера отборът на ЦСКА 1948 записа втора поредна победа в контролите и с това приключи и зимната подготовка на тима. "Червените" разгромиха Локомотив (БДЖ) със 7:0, а само ден преди това победиха Бенковски (Костенец) с 4:2.

ЦСКА 1948 записа първа победа в контролите пред погледа на над 1000 зрители

ЦСКА 1948 записа първа победа в контролите пред погледа на над 1000 зрители

"Червените" победиха Бенковски (Костенец) с 4:2

Ето какво каза старши треньорът на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев след последния мач:

За победата над тима на Локомотив (БДЖ) със 7:0:

ЦСКА 1948 прегази Локомотив (БДЖ) в последната си зимна контрола (ГАЛЕРИЯ)

ЦСКА 1948 прегази Локомотив (БДЖ) в последната си зимна контрола (ГАЛЕРИЯ)

"Червените" победиха "железничарите" с категоричното 7:0

"Много съм доволен от това, което видях. С моя щаб бяхме планирали за последните две контроли да дадем шанс на всички футболисти. Мога само да похваля всичките ми играчи и за поведението им на терена и за желанието, с което излизат да играят. Само позитиви можем да извлечем от видяното днес и в Костенец".

За цялостната зимна подготовка и изиграните 6 контроли (3 равенства, 2 победи и 1 загуба):

"Резултатите са важни за увереността на отбора, иначе не това е приоритетът в тези проверки. Единственото, което изисквам от момчетата е да бъдат концентрирани, да се раздават на 100%, дори и да не им е особено лесно предвид натоварванията на тренировките. Такава беше и идеята - да влизат уморени в двубоите. Сега имаме 1 седмица преди да започне втория полусезон, за да се подготвим и да сме още по-концентрирани. Колкото до самата подготовка, която проведохме, мисля че беше доста ползотворна. Каква ще бъде оценката от тези контроли, ще видим по време на първенството. Надявам се, че отборът ми ще може да покаже израстването си и ще пожъне успехи, защото всяко едно от момчетата положи много усилия".

За състава на ЦСКА 1948 и ще има ли раздяла с дадени футболисти:

"Едва ли ще се разделим с някой футболист, мисля че това ще е съставът ни, но пак казвам, че нищо не е напълно сигурно. Имам 1-2 въпросителни, на които искам да дам време, за да преценя дали ще бъдат част от отбора, но наистина на този етап не вярвам, че ще се разделим с някой играч".

За появата на терена на Димитър Иванов:

Снимка 280581

Източник: topsport.bg

"За съжаление нямах възможност да го картотекирам още първия полусезон, защото играеше за друг отбор от нашата група, но ако имаше как, щях да го направя още тогава. Той е човек, който може да внесе спокойствие в отбора, както и да помогне на футболистите в израстването им - технически, тактически... Това, че е много близък с момчетата също е една от причините да е част от тима, уважават го, а за мен това е достатъчно".