Локомотив (София) ще започна своето прераждане от най-ниското ниво на футбола ни - Окръжните групи. "Железничарите" стартират първенството в Северната А градска група като гост на Надежда Доброславци, обяви председателят на Градския съвет на БФС Николай Добрев за БТА. Тимът започва на чисто без "спасителите си" Петър Касев и Кирил Льосков. 

Според предварителната програма групата трябваше да бъде с 11 отбора, но с включването си новият Локомотив заема позицията на почиващия в първоначалния жребий.

Клубът трябва да заеме мястото на очакващия своя фалит ПФК Локомотив София, а името му според съдебната регистрация е "Футболен клуб Локомотив София 1929" АД.
Дружеството ще бъде издържано от бизнесмена и бивш футболист на червено-черните Иван Василев, известен с прякора си Бозата. Председател на дружеството е друг бивш футболист- Бойчо Величков, участник на Световното първенство през 1986-а година в Мексико през 1986-а година с българския национален отбор. Валентин Николов- партньор на Иван Василев, и Александър Антонов, допълват Управителния съвет на клуба.
Новият Локомотив София е заявил два терена за домакинските си мачове- стадион "Локомотив" в квартал "Надежда" и терена в село Требич, където традиционно играят срещите си децата и юношите. Очакванията са в следващите седмици цялата школа на стартия ПФК Локомотив да премине към новото дружество и да се заяви за участие в столичните първенства.

12 отбора ще участват в Северната А софийска група, а победителят ще срещне първенеца на Южната група. Който пък спечели този градски финал отива на квалификации за влизане в Югозападната В група.

Срещите от първия кръг ще се играят в уикенда 5/6 септември, като все още има отбори, които не са наясно дали предпочитат домакинските им мачове да се играят в съботите или в неделите. В столичните първенства има три нови отбора, всички в южната група, която е с 14 състава.

Програма за първия кръг- на 5/6 септември:
Северна столична група:
Надежда Доброславци - Локомотив София 1929
Изтребител Иваняне - Банкя
Спартак Подгумер - Сокол (Бенковски)
Сокол Негован - Левски Чепинци
Въстаник Войняговци - Кремиковци
Вихър Требич - София-Спорт

Южна столична група:
Конеляно 2005 Герман - Урвич Пасарел
Гранит Владая - Сердика София
Септември-2 София - Легия Лозен
Витоша-2 Бистрица - Левски-Раковски София
Академик 1947 София - Железница
Урвич Панчарево - Орловец Кокаляне
БМ Спорт София - Царско село София