След отказа на Евроколеж (Пловдив) да се включи в първенството на Югоизточна Трета лига, съставът на дивизията може да бъде допълнен след бараж между ФК Хасково и Палас (Рудозем), които загубиха квалификациите от Черноморец 1919 и Садово.

Съществува обаче вероятност да няма бараж, а някой измежду загубилите квалификациите тимове да получи директна покана за влизане в третия ешелон.

Ето как коментира ситуацията играещият старши треньор на хасковлии Емил Ангелов-Бабангида.

"Всичко, относно това дали ще има допълнителен бараж за попълване състава на Югоизточната Трета лига, го научаваме от медиите. От администриращия дивизията Зонален съвет на БФС в Пловдив никой не ни е уведомил за такава вероятност. Вероятно оттам искат да спазят нужните срокове. В Хасково се роди нов клуб - Хасково 24, обединяващ досегашните тимове Хасково 57 и Червените дяволи, в чиято основа съм аз. Останалите два състава в града - АФК Хасково и Асти, готвят собствено обединение и не пожелаха да се включат в нашия проект. Било през квалификация или чрез директна покана сме готови за участие в Трета лига. Ползваме градския стадион. Имаме добра тренировъчна база, общината и Станимир Стоилов също ни подкрепят. Обезпечени сме финансово. При влизане в Трета дивизия ще се обезпечим и кадрово", коментира бившият голмайстор на Левски.

В четвъртък пък ще се играе и бараж за попълване на Югозападната Трета лига. Там се отказа Свобода (Пещера) и сега ще има мач между Велбъжд (Кюстендик) и Чико Бунара (Бяга).

Ангел Грънчов ще играе в Миньор (Перник)

Ангел Грънчов ще играе в Миньор (Перник)

Юношата на ЦСКА най-накрая си намери отбор