От Oбщина Асеновград ще монтират 2000 неупотребявани седалки на стадион "Шипка" в града.

Тяхното поставяне ще започне в следващите дни. Седалките са закупени от община Пловдив и са нови. Планирано е обновлението на трибуните да се реализира до края на този месец, когато на стадиона предстои провеждането на традиционния 3-дневен детски турнир по футбол за Купа "Краси Костов". 

Вече няколко поредни години състезанието събира в Асеновград стотици млади футболни надежди и фенове от цялата страна. Междувременно, беше сключен договор с фирма изпълнител за извършване ремонтни дейности на централния вход на стадион "Шипка".

Ще бъдат ремонтирани входните врати и цялата фасадна стена. Планирана напред във времето е и подмяна на плочките пред входа.Припомняме, че от 2020 г. насам, вече няколко пъти, община Асеновград извършва обновяване на стадиона - изградиха се цялостно част от трибуните, беше възобновена и т. нар. "Трите пейки", като зад нея се разчисти и растителността.

Съблекалнята за футболните отбори беще реновирана, а малкото тренировъчно игрище остана в границите на спортното съоръжение. Това се случи след дълги разговори между кмета на Асеновград д-р Христо Грудев и частните собственици, на които съдебно решение бе върнало правото на собственост върху терена.