Бившия треньор на Славия, ЦСКА и Литекс -Миодраг Йешич говори пред колегите sportonline.bg за предстоящия шампионатен мач между ЦСКА и Литекс, за „А" група като цяло, както и за националните отбори на България и Сърбия.

„Очаквам оспорван шампионатен мач от ЦСКА и Литекс в събота. Но тази среща на този етап няма да реши нищо. Разбира се победата ще е еднакво ценна за двата отбора. Но те тепърва ще се срещат още три пъти. След като се извъртят мачовете на отборите по още веднъж, чак в шестицата мачовете ще бъдат изключително важни. Смятам, че който от участниците в първата шестица спечели най-много мачове  ще стане  шампион на България",убеден е Миодраг Йешич.

„Наистина, заради мачовете от групите на Шампионската лига Лудогорец загуби точки в „А" група. Ако тази тенденция не продължи смятам,че отборът от Разград може да навакса изгубеното.  ЦСКА върви много добре в шампионата и ако продължава да печели мачовете си на „Армията" и други важни срещи като дербита в София и гостувания може да се бори докрай за първото място. Литекс, Левски и Ботев също тепърва ще показват стойностни игри. Очаквам интересен шампионат в България", добавя Йешич.

„Националните отбори на България и Сърбия много си приличат. И в двата тима футболистите говорят,че излизат да играят за победи, а на практика са щастливи ако завършат наравно или не изгубят. Затова вие загубихте двата си мача с Хърватия и Норвегия. А ние с Армения имахме абсолютен шанс да изравним накрая на мача",смята Йешич.

„Аз не мога да си представя да кажа,че ме е страх от даден съперник. Но като излизам да побеждавам с мой отбор винаги се стремя докрай да играя офанзивно. А не както сръбските национали излязоха с трима дефанзивни халфа. Българските играчи пък говореха,че ги било страх. Със страх не трябва да се подхожда особено в национален тим",твърдо заявява Йешич.

„По-рано приемах бързо оферта да бъда треньор в дадена страна. Сега разглежздам седем-осем. но изчаквам. Искам да помисля и да поема най-после амбициозен тим",казва Йешич.