Отборът на Витоша записа победа с 2:0 над "боксовата круша" в Първа лига - Верея. Точни за успеха на "тигрите" бяха Григор Долапчиев и Емил Гъргоров, който отбеляза своето дебютно попадение с екипа на Бистрица.

Сблъсък на аутсайдерите в Група "А": Верея - Витоша,  0:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Сблъсък на аутсайдерите в Група "А": Верея - Витоша, 0:2 (Развой на срещата по минути)

Бадема с дебютен гол за "тигрите"

Доста силно и доминиращо първо полувреме изиграха бистричани. Още в шестата минута, Емил Гъргоров опита да изненада Кристиян Кацарев след изпълнение на фаул от много близка дистанция, но до опасност пред вратата първоначално не се стигна и топката беше изчистена. Тя обаче отново попадна в краката на Бадема, който центрира към наказателното поле, където позициониран бе Юлиян Попев, но пасът не беше достатъчно точен и кълбото излезе в аут. Две минути по-късно, Четин Садула беше изпуснат от защитата на заралии и напредна към вратарското поле, но не успя да си поеме добре топката и Кацарев с последни сили достигна до нея, за да я улови преди капитанът на "тигрите" да го прехвърли.

Снимка 416650

Източник: LAP.bg

В 12-ата минута, напълно логично "тигрите" поведоха в резултата. Лъчезар Котев "достави" топката на крака на Емил Гъргоров с перфектен пас, а Бадема директно стреля към вратата, но Кристиян Кацарев се намеси по най-добрия начин и изби. При добавката, Григор Долапчиев изскочи от дълбочина и заби кълбото с глава в опразнената мрежа за 1:0.

Малко след това, Кристиян Коцев изчисти с глава топка, която се бе насочила към вратата му, но тя попадна право в Григор Долапчиев, който с воле опита да прехвърли вратаря, но Иво Иванов пожертвувателно се хвърли към голлинията и изби. В 24-ата, отново Кацарев бе под светлината на прожекторите с поредна добра намеса. Той улови топката след изпълнение на пряк свободен удар на Иван Вълчанов.  

Снимка 416649

Източник: LAP.bg

В 32-ата минута, Четин Садула изведе Иван Вълчанов сам срещу вратаря. Мощният му шут обаче бе спрян от Кристиян Кацарев. Три минути по-късно, Бранислав Василиевич не се справи по най-добрия начин с изчистването на топката и я "подари" на Емил Гъргоров, който остана сам срещу Кацарев, но стражът на заралии изби с крак. Това бе и последната по-интересна атака за първото полувреме.

След подновяването на играта, младокът Веско Весков опита да върне топката на вратаря, но тя се озова право в Григор Долапчиев, който преодоля с лекота Кристиян Кацарев, но не насочи добре кълбото към опразнената врата и то излезе в аут. Секунди след това, Юлиян Попев беше оставен непокрит в наказателното поле и след като получи топката директно стреля, но неточно. 

В 51-ата минута, домакините записаха първия си удар към вратата, но той не попадна в очертанията на вратата. Въпреки това опитът на Денислав Станчев беше добър. Пет минути по-късно, заралии отново получиха шанс да изравнят резултата. Денислав Станчев получи топката от Маламов на границата на наказателното поле и веднага стреля, кълбото прехвърли Кристиян Кацарев, но, за негово съжаление, разтресе гредата. Последва удар и на Велин Желязков, който обаче прати топката в аут при добавката.

Снимка 416648

Източник: LAP.bg

В 73-ата минута, Венци Бонев остана сам срещу Кристиян Кацарев след изпълнение на корнер, но изпрати топката над напречната греда. 60 секунди след това, отчетохме поредна брилянтна намеса на Кацарев, след като Иван Вълчанов шутира много технично от границата на пеналта. Вратарят обаче успя да избие с едната си ръка топката. 

В 80-ата минута, "тигрите" удвоиха. Емил Гъргоров пусна пас в коридор към Юлиян Попев, който му върна топката пред вратарското поле, а ветеранът не остави никакви шансове на Кацарев за 2:0. Това е и дебютно попадение за Бадема с екипа на бистричани, с което пък бе оформен и крайният резултат.

След тази победа, Витоша (Бистрица) събра актив от 28 точки на третото място в Група "А" от Втората осмица, докато Верея остава на последната позиция с едва шест.