Отборите на Витоша и Етър не успяха да излъчат победител в днешната среща от 24-ия кръг в Първа лига, завършвайки при равен резултат 1:1. Единственото попадение за домакините дойде след дузпа, която бе отсъдена за дискусионна ситуация, а неин реализатор бе Кристиян Кочилов. За "виолетовите" пък се разписа Фло Боджадж.

Витоша - Етър, 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Витоша - Етър, 1:1 (Развой на срещата по минути)

Дискусионна ситуация донесе дузпа на "тигрите"

Преди да бъде дадено начало на мача, двата отбора излязоха на терена в Бистрица с фланелки с българското знаме, съпровождани от химна на страната по случай националния празник 3 март.  

Още в третата минута, Здравко Илиев центрира към наказателното поле на "тигрите", но Румен Гьонов се хвърли и изби топката с глава и предотврати опасността. 15 минути по-късно, Петко Цанков направи хубав пробив към наказателното поле на болярите, но разочарова с изстрела си, решавайки да вложи прекалено много сила от границата на пеналта и топката профуча над вратата.

В 20-ата, Здравко Илиев центрира към наказателното поле, Християн Василев увисна под топката, но за негов късмет, никой от играчите на "виолетовите" не успя да засече кълбото и то излезе в аут. Четири минути по-късно, Николай Йорданов отсъди спорна дузпа в полза на "тигрите". След борба за топката, Христо Иванов първоначално я улови, но след това я изпусна и Георги Купенов се препъна в него в опит да достигне до кълбото. Главният съдия обаче бе категоричен в решението си.

С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Кристиян Кочилов, който не сгреши от бялата точка за 1:0.

След половин час игра, Четин Садула напредна по фланга и видя включващия се в нападение Ивайло Лазаров и веднага комбинира с него. Той стреля към вратата, но топката попадна право в ръцете на Христо Иванов. Минута по-късно, Аласана Мане залъга пазача си и шутира към вратата, но Християн Василев внимаваше и изби топката. 

В 34-ата минута, Георги Сърмов позволи на Стефан Христов да напредне към наказателното поле и да стреля към вратата съвсем необезпокояван. Нападателят обаче не вложи достатъчно сила и не успя да затрудни Христо Иванов, като това бе последната по-интересна ситуация за първото полувреме.

В 50-ата минута, Петко Цанков изведе Стефан Христов на перфектна стрелкова позиция. Нападателят остана сам срещу вратаря, но стреля изключително неточно и топката излезе в аут след фрапантния му пропуск. Малко след това, Цанков също пробва да изненада Христо Иванов, но и той не изпрати кълбото в очертанията на вратата. Малко след това, влезлият като резерва Наско Милев овладя топката в центъра на терена, напредна няколко метра и веднага шутира към вратата, като опита да прехвърли Христо Иванов. Кълбото обаче смени траекторията си в последния момент и излезе в аут, но хрумването му бе доста любопитно.

Снимка 410093

Източник: LAP.bg

В 66-ата минута, "виолетовите" изравниха резултата. Георги Сърмов центрира към наказателното поле, където Иван Стоянов засече топката и веднага подаде към напредналия към пеналта Фло Боджадж. Първоначално кълбото се удари в тялото на Християн Василев, но след това попадна право в офанзивния играч, който не сгреши отблизо и се разписа за 1:1.

В 74-ата, след изпълнение на корнер, топката премина през няколко играчи на "тигрите" и разтресе страничния стълб. Венци Василев веднага реагира и изчисти кълбото. До края на срещата, здравата битка между двата отбора продължи, но така и не се стигна до нещо по-интересно пред една от двете врати и закономерно си поделиха точките.

След това равенство, Витоша събра актив от 22 точки на 11-ото място в Първа лига, докато Етър е седми с 37.

Снимка 410095

Източник: LAP.bg