Славия спечели гостуването си на Витоша в Бистрица в среща от Първа лига. Това бе четвъртата поредна победа на "белите" в шампионата на страната.

Така те изравниха постижението си от 2011 година, когато за последно записаха четири поредни успеха.

Отборът спечели визитата си с минималното 1:0, след куриозен гол на Йомов, реализиран през вторите 45 минути на срещата.

Снимка 450570

Източник: LAP.bg

Днешният двубой бе пропуснат от нападателя Илия Димитров, който е аут до края на сезона. Поради наказание извън сметките на домакините остана и звездата Емил Гъргоров.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Витоша - Славия 0:1, куриозен гол на Йомов
на живо

Витоша - Славия 0:1, куриозен гол на Йомов

Срещата започна в 16:00 часа

Първото полувреме не предложи нищо кой знае колко вълнуващо на феновете, дошли да наблюдават срещата в Бистрица.

Гостите бяха тези, които владееха топката през по-голяма част от времето. От това обаче не произхождаше нищо сериозно в тяхна полза.

Славистите рядко достигаха до възможност да нанесат точен завършващ изстрел.

Снимка 450573

Източник: LAP.bg

Галин Иванов на два пъти можеше да изостри атаката на "белите", но сякаш не получаваше очакваната подкрепа от своите съотборници.

Шоколаров и Долапчиев пък си заформиха страхотна битка, в буквалния смисъл на думата, в средата на терена. Двамата изчакваха удобен момент, за да провокират опонента. При една от тези ситуации те бяха официално предупредени.

Самият Долапчиев можеше да стреля опасно малко преди края на полувремето, но се забави и предостави притежанието на кълбото на съперника.

Снимка 450568

Източник: LAP.bg

При опит за центриране малко преди паузата топката "кацна" на напречната греда на вратата на Славия като никой не очакваше подобно развитие на ситуацията, включително и играчите на домакините, поради което до добавящ изстрел не се стигна.

В последната минута на първата част и двата състава получиха по една добра възможност, но не успяха да се възползват от нея, като не стигнаха до отправяне на точен изстрел.

Резултатът бе открит седем минути след почивката. Това се случи по повече от любопитен начин.

Топката бе върната към стража на бистричани, който понечи да я прати силно напред. Вместо това обаче той намери тялото на Йомов и за нещастие на стража, кълбото влетя право в мрежата му.

Така младият вратар хвърли сянка върху иначе безупречното си представяне до този момент.

В игра за "белите" до края на мача се появи опитният Илиян Мицански, който обаче не получи шанс за изява пред вратата на съперника.

Снимка 450566

Източник: LAP.bg

Домакините също извършиха няколко промени в редиците си, но не постигнаха търсения ефект с тях.

Снимка 450567

Източник: LAP.bg

Така Витоша остава на последното място в класирането, с едва 3 точки в актива си. Славия е под номер 5, преди изиграването на всички двубои от текущия кръг.

Снимка 450565

Източник: LAP.bg