ЦСКА ще зимува като лидер. Това стана ясно, след като „червените" победиха с 3:1 Черно море в последния си мач за годината. В герой за столичани се превърна Аурелиен Жоаким, който се появи на терена в 58-ата минута при резултат 1:1 и само за 10 минутки игра се разписа на два пъти, донасяйки успеха на своя тим. Благодарение на победата ЦСКА събра на сметката си 44 точки, с 6 в повече от втория Лудогорец, който ще изиграе двубоя си от кръга в неделя.

Срещата започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 5-ата минута чрез Марин Уршулич. Жуан Фелипе центрира прострелно в полето на Черно море, Илко Пиргов успя да избие топката с ръка, но право на главата на Уршулич, който от метър на празна врата нямаше как да сгреши - 1:0. Това бе втори пореден мач, в който гиганта се разписва, след като стори същото преди седмица срещу Локомотив (Пд).

В 12-ата минута дойде и най-спорната ситуация в мача. Оршулич изведе от дълбочина Луис Соарес-Платини, който бе съборен в полето от Кирил Котев. От лагера на „червените" на секундата поискаха дузпа, но главният съдия Никола Попов подмина ситуацията. На повторенията обаче ясно се видя, че нарушение имаше.

Секунди след тази ситуация Черно море изравни резултата. Матиа Курьор намери на границата на полето Стенио, който отправи слаб, но пък за сметка на това изключително точен удар. Топката рикошира последователно в двете странични греди, след което посети мрежата на домакините - 1:1.

В средата на полувремето Георги Божилов влезе грубо в краката на Якуб Дивиш, за което получи жълт картон. Вратарят на столичани обаче не успя да продължи мача и бе принудително заменен от ветерана Стоян Колев. До края на първата част играчите на ЦСКА бяха по-агресивни на терена, но до опасности пред Илко Пиргов не се стигна.

След почивката нищо на терена не се промени. Домакините продължиха да атакуват в търсене на втори гол, докато „моряците" се бранеха разумни и разчитаха на някоя бърза контра, с която евентуално да матират съперника.

В 58-ата минута Стойчо Младенов извърши ключова смяна и пусна в игра Аурелиен Жоаким за сметка на дефанзивния халф Сънди. Националът на Люксембург се отблагодари за доверието и само за 10 минути предстой на терена се разписа на два пъти. В 64-ата минута Жоаким стреля от около 30 метра, топката отскочи от един тревен чим и изненада Пиргов - 2:1. Малко след това Тони Силва отправи удар в гредата, а при добавката Жоаким на празна врата вкара за 3:1 в 68-ата минута. До края на срещата нови попадение не паднаха и домакините се поздравиха с трите точки.

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 3:1 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)