Срещата между Верея и ЦСКА, играна на 9 декември 2018 година, е трябвало да завърши 2:0 в полза на столичани, твърди bTV. "Червените" спечелиха двубоя на "Трейс Арена" с 1:0. 

Заради този мач районната прокуратура в Стара Загора започна досъдебно производство за това, че е била предложена на другиго облага, за да се повлияе на резултата. Разследва се и друг мач на "лъвовете" - загубата с 0:6 от Берое. 

"Ще бъде проверено всичко - както всички срещи в спортния сезон на този футболен клуб, така и финансирането му. След като бъдат проверени и залозите в съответните сайтове и заложни къщи, които организират такъв тип залагания вече ще бъде установено дали изобщо има някакви такива уговорки. В момента нямаме никакви други данни освен съмнения", заяви  Надежда Белчева - говорител на Районната прокуратура в Стара Загора. 

Верея беше изхвърлен от Първа лига след решение на Дисциплинарната комисия към БФС. Причината са съмнения за манипулиране на мачове и неправомерно финансиране от страна на хора, свързани с черно тото. 

Прокуратурата започва разследване за "черно тото" на мача ЦСКА - Верея

Прокуратурата започва разследване за "черно тото" на мача ЦСКА - Верея

Въпросният двубой завърши с победа 1:0 за "червените"