Славия и Витоша (Бистрица) не излъчиха победител в първия мач помежду си от плейофната фаза в Първа лига. Двата тима завършиха при нулев резултат.

Славия - Витоша (Развой на срещата по минути)
на живо

Славия - Витоша (Развой на срещата по минути)

Срещата е от 17:30 часа

Първото полувреме премина през доста спокойно темпо, като опасностите пред вратата на един от двата отбора се броят на пръстите на едната ръка. Въпреки това може да се каже, че "белите" бяха по-дейни и креативни в предни позиции. Иван Минчев имаше няколко добри възможности да открие резултата. Първо той центрира директно към наказателното поле на Витоша, но топката попадна право в ръцете на Николай Георгиев, а малко по-късно отправи мощен шут от далечна дистанция, но топката премина на сантиметри от гредата.

Снимка 348342

Източник: LAP.bg

"Тигрите" също имаха своите шансове. За съжаление обаче, при първия Стефан Христов не успя да стреля навреме към вратата, нито да комбинира със свой съотборник, и защитата на Славия бързо го затвори, след което той загуби топката. В заключителните минути, отново Христов бе в центъра на събитията. Той комбинира с Петко Цанков, извеждайки го през защитата на Славия, но ударът на футболиста на Витоша не бе достатъчно точен.

През вторите 45 минути, почти нищо не се промени на "Васил Левски". Най-интересното за първите 15-тина минути бе отмененият гол на Славия. Попадението не бе зачетено, тъй като главният съдия бе надул свирката преди топката да влети мрежата.

Малко преди да изтече редовното време, Дани Пеев направи страшна глупост, след като веднъж получи жълт картон. След това обаче реагира доста бурно и се спречка със съдията, за което видя и червения цвят.

Снимка 348344

Източник: LAP.bg

Така първият плейофен мач в Първа лига завърши при нулево равенство и без зрелище за малкото зрители по трибуните на "Васил Левски".