Славия и Лудогорец си спретнаха миролюбиво 0:0. Най-интересното в мача беше рекорда на Георги Петков, който стана най-възрастния футболист играл в "Групата на майсторите".

Шампионите така и не можаха да застрашат вратата на своя съперник през целия двубой. Славчо Шоколаров можеше да донесе победата за столичния тим, но на два пъти не можа да стреля добре от изгодни ситуации.

Славия - Лудогорец 0:0, спокойна игра без положения
на живо

Славия - Лудогорец 0:0, спокойна игра без положения

"Белите" ще опитат да измъкнат нещо от резервите на шампиона

Първото полувреме протече при спокойно темпо с леко териториално предимство за гостите. Славистите се бяха прибрали отзад, но от време на време тръгваха бързо напред.

Домакините имаха едно положение, което с много зор може да бъде обявено за голово. В него най-активният Славчо Шоколаров стреля над гредата след центриране на Велковски отляво.

Гостите се ограничаваха да контролират топката и да не бъркат отзад. Отпред залагаха на безкрайни центрирания, които не доведоха до нищо.

Така до почивката и Георги Петков, и Хорхе Броун скучаха на двете врати.

След почивката нищо не се промени. Лудогорци успяха да уцелят веднъж вратата след удар на Жоао Пауло от фаул. Домакините бяха много концентрирани отзад и на няколко пъти  изградиха добри контраатаки.

След една от тях в 70-та минута Славчо Шоколаров направи пропуска на мача. Той остана сам срещу Броун отляво, но стреля във вратаря.

Снимка 375059

Източник: LAP.bg

Аутуори направи смени, вкара Кешеру, но гол сам така и не можа да падне. Играчите на Славия изглеждаха доволни от равенството, но след края се оказа, че съжаляват за изпуснатата победа.

Лудогорец вече изостава с пет точки зад Левски и евентуално с четири от ЦСКА. Българското футболно първенство се завръща към класиката!

Снимка 375056

Източник: LAP.bg