Отборите на Септември и Витоша (Бистрица) не успяха да излъчат победител в последната среща от 23-ия кръг в Първа лига, завършвайки при нулев резултат. Своя дебют за "тигрите" направи Емил Гъргоров, който се появи на терена в 71-ата минута на мястото на Стефан Христов.

Септември - Витоша, 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Септември - Витоша, 0:0 (Развой на срещата по минути)

Бадема дебютира за "тигрите"

Напълно очаквано предвид ниските температури в София, двата отбора изиграха доста пестеливо първо полувреме. По-активни, поне в началото на мача, бяха домакините, но на по-късен етап преотстъпиха инициативата на своя съперник. 

В третата минута, Асен Чандъров пусна хубав пас към Георги Стоичков, който веднага опита да изведе Мандианго, но защитник на "тигрите" се справи с нападателя и опасността премина. Малко след това, Здравко Димитров изпрати опасно центриране към наказателното поле, където Купенов не се намеси по най-добрия начин с глава и се наложи намесата и на Християн Василев, който изчисти в корнер. В 14-ата минута, Здравко Димитров успя да се измъкне от пазача си и да отправи първи точен удар във вратата, след като стреля към вратата, но топката не затрудни Християн Василев и попадна право в ръцете му. 

Снимка 408934

Източник: LAP.bg

Две минути по-късно, Стефан Христов реши да пробва късмета си малко след централната линия на терена, но топката прехвърли вратата и излезе в аут след силния му шут. В 19-ата минута, Ивайло Лазаров се справи с двама защитници на съперника и центрира към наказателното поле, където Янко Георгиев успя да избие и за негов късмет нямаше нито един играч на гостите около него и опасността бързо премина. В 28-ата, отново Лазаров реши да опита да покоси мрежата с директен обстрел от пряк свободен удар, но изпълнението му бе разочароващо и топката се озова в ръцете на Янко Георгиев с лекота.

Снимка 408935

Източник: LAP.bg

В 35-ата минута, след изпълнение на корнер, Юлиян Попев засече топката във въздуха, след като се оказа напълно непокрит, и директно я изпрати към вратата, но тя профуча над напречната греда.

Втората част също не предложи кой знае колко интересни и опасни ситуации пред двете врати. В 47-ата минута, след изпълнение на корнер на Ивайло Лазаров, Георги Амзин засече топката с глава отблизо и я насочи към вратата, но Янко Георгиев улови кълбото без проблем. Малко след това, Борис Галчев центрира от фаул към наказателното поле, топката рикошира в гърба на защитник на "тигрите" и Християн Василев прегърна топката.

В 62-ата минута, Асен Чандъров получи топката в наказателното поле и я чукна към Мандианго, който веднага шутира отблизо към вратата, но Християн Василев внимаваше и изби.

Снимка 408933

Източник: LAP.bg

Новото силно попълнение на "тигрите" Емил Гъргоров дебютира за новия си отбор в 71-ата минута, когато се появи на терена, заменяйки Стефан Христов. За последно, Бадема взе участие в официален мач в елита през 2016 година, когато бе част от Берое. Секунди след влизането си, опитният футболист получи шанс да изпълни пряк свободен удар пред границата на наказателното поле. Той реши да пробва с директен обстрел, но топката премина встрани от целта.

В 76-ата минута, Здравко Димитров напредна бързо към наказателното поле и шутира към вратата, но Християн Василев изби кълбото. При последвалата добавка малко след това, Мандианго разочарова и изпрати кълбото в ръцете на стража. 

Снимка 408936

Източник: LAP.bg

След това равенство, Септември събра актив от 21 точки на 12-ото място във временното класиране в елита, докато Витоша е с една позиция по-напред със същия брой точки.