Мартин Ковачев вкара гол в 86-та минута и спаси  Дунав от загуба срещу Верея с Стара Загора. Домакините вкараха ранен гол и бяха близо до първа победа през сезона. Те се бяха окопали здраво, но не можаха да устискат, въпреки положените усилия.

Верея - Дунав 1:1, късен изравнителен гол за гостите
на живо

Верея - Дунав 1:1, късен изравнителен гол за гостите

И двата отбора искат да излезнат от криза

Гостите започнаха по-активно с амбицията да вкарат ранен гол. Те се изнесоха много напред и "лъвовете" чрез Вушорович отбелязаха ранен гол. Нападателя беше изведен отдясно и с три перфектни докосвания на топката я изпрати по земя в далечния ъгъл на вратата на Антонов.

"Драконите" за малко не изравниха веднага след подновяването на играта. Кълбото се отклони от дясната греда на вратата на Георгиев след далечен изстрел на Коконов. Стражът не реагира.

До края на полувремето тактиката на Небойша Миличевич се оказа успешна. Неговите момчета бяха много добре подредени и не допуснаха сериозно положение за гол. Те опитаха още една две контри.

След почивката "драконите" се хвърлиха стихийно напред и оголиха здраво тила си. "Лъвовете" имаха няколко добри положения, но не можаха са се възползват от тях. Те заложиха на бавенето и на няколко пъти лекарският екип влезе на терена.

И когато всичко изглеждаше решено Мартин Ковачев вкара изравнителния гол. В последните минути русенци имаха няколко възможности за пълен обрат. Но закономерно резултатът 1-1 се запази.

Верея не успя да постигне първа победа и все още може да повтори постижението на Витоша от миналия сезон от 31 поредни мача без успех. Дунав показа, че състоянието на отбора продължава да е лошо и трябва да се радва, че ще пътува с една точка към Русе.

Снимка 379870

Източник: LAP.bg