Етър победи Ботев (Враца) с 2:1 в един от най-зрелищните мачове през този сезон. Домакините изпуснаха много положения, но можеха да допуснат и равенство в двуострия двубой. Врачани останаха с десет човека в 51-ата минута, но не се предадоха до края.

Етър - Ботев (Враца) 2:1, Валери Божинов намали след почивката
на живо

Етър - Ботев (Враца) 2:1, Валери Божинов намали след почивката

Мачът е ключов за попадане в първата шестица и за двата отбора

Студеното време предполагаше бърза и динамична игра. Домакините заложиха от самото начало на вертикални извеждащи пасове на капитана Сърмов. Така те още в седмата минута откриха резултата, след като Даниел Младенов остана сам и технично пусна топката покрай излизащия Красимир Костов.

Гостите реагираха като ужилени и трайно пренесоха играта в поето на Етър. Те разчитаха на дълги разигравания, който не носеха никаква опасност. Валери Божинов показа класата си с ножичен удар, въпреки че беше в засада.

Снимка 393557

Източник: LAP.bg

Сърмов се контузи около 30-та минута, защото разтегна при поредния опит за извеждане. Това наложи преждевременната му смяна. Но това не се отрази негативно на Етър и "болярите" удвоиха малко преди почивката. Венцислав Василев надскочи вратаря Костов след заучено изпълнение на корнер.

В следващата атака Флорент Боджадж можеше да направи резултата класически, но копнатата от него топка беше извадена от Костов.

Първите минути на второто полувреме показаха красивото лице на българския футбол. Валери Божинов намали в 49-ата минута, след като беше изведен от Петър Атанасов.

За съжаление малко по-късно Венцислав Керчев си изпроси червен картон след безумно влизане в краката на Венцислав Върбанов.

Снимка 393553

Източник: LAP.bg

Това не отчая Сашо Ангелов и той продължи да търси обрата. Играта стана много динамична с атаки и към двете врати.

Откритата игра доведе до много положения за гол. Вратарят Костов направи няколко невероятни спасявания. Гостите също имаха една добра ситуация, открила се пред Петър Атанасов.

Резултатът се запази 2:1 до края и Етър настигна Черно море с 27 точки. Ботев (Враца) показа, че с Валери Божинов е друг отбор и остава в битката за Топ 6.

Снимка 393558

Източник: LAP.bg