Етър и Царско село завършиха 1:1 в мач от кръг №6 на българското футболно първенство. Головете бяха отбелязани преди почивката.

Георги Минчев откри за гостите с красив гол с глава след 8 минути игра. Даниел Младенов изравни в 30-ата минута.

Етър - Царско село, на живо
на живо

Етър - Царско село 1:1, Минчев откри за гостите, Младенов изравни

"Боляри" и "царе" са устремени към трите точки на "Ивайло"

Противно на очакванията гостите от София бяха по активни, докато играчите на Етър, залагаха повече на контри. В осмата минута Ивайло Марков центрира отляво и Георги Минчев, непокрит стреля много хубаво с глава под гредата за 0:1.

"Болярите" постепенно овладяха инициативата. Те атакуваха повече  отляво чрез Крум Стоянов, както и залагаха на пасове на Боджадж зад защитата към Даниел Младенов.

Голмайсторът успя да изравни едва при третата си чиста възможност. При първата Мартин Димитров спаси със самоотвержен шпагат. В 28-ата минута защитата на "царете" сбърка. Младенов остана сам, но беше пометен от Ивайло Марков. Съдията остана безмълвен и публиката и скамейката на домакините побесняха. Два жълти картона за щаба на Етър укротиха страстите.

Младенов все пак показа класата си при следващата атака. Той беше изведен отдясно и с диагонален удар изравни в 30-ата минута.

До почивката играчите на Етър бяха по-активни, но постепенно намалиха темпото. И двата отбора изглеждаха доволни от равенството след първите 45 минути.

След почивката темпото беше добро, но головите възможности изчезнаха. Единствената беше отново пред Даниел Младенов, който за малко не уцели вратата на Мартин Димитров след бърза атака отляво.

"Болярите" атакуваха повече, като вече използваха и дясното крило чрез Светослав Ковачев. Те залагаха и на удари отдалече. В случаите, когато беше необходимо Димитров се намесваше с вещина на вратата на гостите.

"Царете" не желеха да изпуснат точката и с по-твърда игра винаги спираха бързите атаки на домакините. Те получиха шест жълти картона, но удържаха равенството.

Така и двата отбора имат по пет точки от шест мача. Етър все още няма победа въпреки добрата игра в първите кръгове. Царско село е със същия актив от един успех и две равенства. "Царете" вече се аклиматизираха в "групата на майсторите".