Дунав измъкна 0:0 от Ботев във Враца в не особено привлекателен мач. Футбол се игра само през почивката, като домакините все пак имаха няколко ситуации за гол, а гостите имаха само една в добавеното време.

Ботев (Враца) - Дунав, на живо
на живо

Ботев (Враца) - Дунав 0:0, Божинов не е в групата

Интригуващ двубой между два амбициозни тима

Първи полувремена като това днес може да не се играят и да се минава директно към второто. Единствено някой футболист да се контузи и да пропусне следващи отговорни двубои.

Все пак имаше за отбелязване един жълт картон в 44-ата минута на Ивайло Лазаров за груб фаул срещу Ангел Лясков. Имаше и по една ситуация, която оптимистично може да бъде класифицирана като голово положение. За Дунав Стефан Христов беше изведен сам по малък ъгъл, но Костов спаси. За Ботев Рибейро стреля с глава отблизо и Мартин Ковачев изчисти топката, която не стана ясно дали влиза във вратата на Макенджиев.

Людмил Киров беше подредил монго добре отбора си отзад. Домакините владееха топката почти през цялото време, но и те не бързаха за никъде.

Второто полувреме беше малко по-добро. Домакините още в първите минути усилиха натиска си, докато гостите съвсем забравиха да минават центъра.

С появата в игра на Доминик Янков врачани станаха много опасни. След негов удар топката беше отклонена от Макенджиев в горната греда. Вратарят спаси и много опасен изстрел на Вълчев, насочен отново под гредата.

Янков също имаше своя шанс, но за малко не успя да уцели вратата. В добавеното време можеше да е стигне до изненада. Стефан Христов подаде след пробив топката успоредно на вратата, но Ивайло Лазаров не успя да я засече.

Врачани имаха две не лоши ситуации след това, но закономерно равенството 0:0 се заази до последния съдийски сигнал.

Резултатът е успех за Дунав, който ще играе тежък мач за Купата с ЦСКА 1948 в София. Врачани могат да съжаляват, но и те много не бързаха по време на срещата.