Днес на пресконференция в хотел Хилтън София, австрийската медийна група SKS365 Group (SkySport 365 Group) официално представи компанията и по-специално букмейкърския сайт PlanetWin365, който е основна търговска марка на групата.

Партньорството на компанията с ФИФА в световен мащаб, нейната политика и ценности, както и бъдещите им планове за развитие на територията на България, бяха представени от г-н Джовани Джентиле - мениджър корпоративни комуникации на SKS 365 Group, г-н Франческо Баранка - мениджър правен отдел на SKS365 Group и г-н Йордан Динов - управител на SKS365 България.

От август месец 2011 година SKS 365 Group е и официален партньор на ФИФА в борбата срещу манипулираните футболни мачове и е в тясно сътрудничество с Early Warning System - Ърли Уарнинг Систем, най-големият международен орган за анализиране на измамите в областта на футбола.

Представителите на SKS 365 Group обявиха, че са подали сигнал във ФИФА за два мача от родната „А” група – Локо (Сф) – Славия и Локо (Пд) – Славия.

Според Баранка, коефициентът за победа на Славия е паднал драстично в деня преди мача. При Локо (Пд) и Литекс пък се е наблюдавала невероятна активност за залози „над 2.5 гола”.

„Ние сме алармирали ФИФА за тези двубои. От там нататък какво става, не е наша работа. ФИФА трябва да уведоми БФС и след това да се намесят българските власти”, заявиха представителите на SKS 365 Group.