Бившият треньор на Берое и футболист на ЦСКА - Александър Томаш, коментира предстоящия мач между двата отбора. "Червените" приемат заралии в събота от 20:15 часа на "Армията". 

"Двата отбора се надяват и искат да вземат победата. Аз познавам и ЦСКА, и Берое. ЦСКА са в добро състояние. Имат футболисти, които могат да обърнат всеки мач. Берое тръгнаха добре. Загубиха последните си два мача, но все пак играха с Лудогорец и Локо Пд. Аз мисля, че с Лудогорец можеха да вземат нещо повече. Ще стане интересен мач. В зависимост каква стратегия ще приемат треньорите. За Берое този мач може да се окаже е по-лесен от следващия с Етър. Там е ясно какво ще им предостави тимът на "виолетовите", започна Томаш пред "Дарик".

"Зависи как ще подходи ЦСКА заради сгъстения цикъл. Дали ще оставят Берое да владее топката и да използват пространствата, които имат, или ще се опитат да решат срещата от началото на мача, където Берое това ще очаква. След шестата минута на хората, които разбират от футбол, ще им бъде ясно горе-долу как ще завърши мачът". 

"Не ми е работа, не искам да коментирам мои колеги. Желая на всеки един успех. Щом в клуба са одобрили тази политика на треньорското ръководство, значи това е правилното. От мен няма да чуете критики. За мен Берое играе добре, но от гледна точка на резултатите, но аз вярвам в друго. За мен резултатът е вследствие, а не фактор. С годините всеки човек се променя,но всеки забравя как играе отборът, единствено победата го интересува", продължи специалистът.

"Мога да кажа че много се е променил животът. Виждате в какъв свят живеем в момента. Лежим на стари успехи и лаври, но реалността е различна. Не трябва да критикуваме толкова мнгого. Има си ръководство, но аз мисля че в следващите години ако има последователност. Има достатъчно добри футболисти, които могат да бъдат гръбнак на националния отбор, но естествено трябва доста работа", каза Томаш относно представянето на националния отбор.

"Никога не трябва да казваш никога. Това не зависи от треньора. Няма треньор, който да откаже на националния отбор. За да поемеш националния отбор, трябва да ти се обадят. Има си ръководители - тези въпроси към тях. Те мислят, разговарят с треньори", каза Томаш на въпрос дали би поел "трикольорите".

"Още в началото, когато се захванах с тази професия ми казаха, че най-полезният момент в тази професия, е когато останеш без работа. Мисля, че този период е много полезен за мен. Да погледна от друг ъгъл. Решенията, които е трябвало да вземем с моя щаб, но не сме ги взели заради неопитност, младост. Мисля, че в момента с моя екип сме доста по-подготвени. Защото като стоиш отстрани виждаш доста неща, които можеш да подобриш. Една година сме без работа, но това не значи ,че не се се развивали. Аз съм убеден, че рано или късно човек, когато иска да се развива, няма как това да не се случи", завърши треньорът.

Томаш преди ЦСКА - Берое: Ключово е с каква нагласа треньорите ще изберат тактика и състав

Томаш преди ЦСКА - Берое: Ключово е с каква нагласа треньорите ще изберат тактика и състав

"Ще бъде интересен сблъсък между треньорите и начина, по който ще изиграят този мач"