Бившият футболен съдия Александър Костадинов направи обстоен анализ на ситуацията от дербито между Левски и ЦСКА (1:0), в която Едвин Джеси получи директен червен картон.

Левски победи ЦСКА с 1:0 в голямото дерби на кръга от Първа лига

Голяма съдийска грешка и автогол решиха дербито между Левски и ЦСКА!

"Сините" триумфираха с 1:0 и вече са на второ място във временното класиране

"Има една камера, която напълно оправдава решението на главния съдия Владимир Вълков и в случая огромната помощ, която има от четвъртия арбитър Ивайло Стоянов. Важното е къде се намира топката. В случая има изблъскване с лявата ръка, но дясната ръка ясно показва, че ударът е в областта на лицето. Тази интервенция от страна на червения състезател с дясната ръка в лицето на Иван Горанов от Левски е категоричен червен картон.

Ако имаше ВАР, то при показването на червения картон, при всички положения ситуацията щеше да бъде разгледана още веднъж на повторение и съдията щеше да бъде абсолютно сигурен във взимането на своето решение.

Имаше ли червен картон на Едвин Джеси от ЦСКА? (ВИДЕО)

Имаше ли червен картон на Едвин Джеси от ЦСКА? (ВИДЕО)

Ганаецът бе изгонен в края на първото полувреме

Между Паулиньо и Иван Турицов има известен контакт с играча в червено, но той в никакъв случай не е умишлен. По-скоро футболистът на ЦСКА използва контакта с ръката на играча на Левски, за да спечели нещо от тази ситуация. Паулиньо не играе умишлено с ръка, за да извърши някакво нарушение и извлече предимство от тази ситуация. Играта правилно е оставена да продължи", коментира бившият рефер за "Диема спорт".