Янтра 2019 (Габрово) представи днес новия си старши-треньор Живко Желев. Бившият централен защитник е в Града на Рачо Ковача вече трети ден. Треньорската му кариера до тук най-вече се свързва в дългогодишния му престой в Литекс във Втора лига, а доскоро беше асистент на Стамен Белчев в ЦСКАII.

"Вече два дни има една приятна емоция. Голям процент от футболистите тук са честни и аз съм За това нещо. Има опитни, покрай които да израстват младите. Отборът е подкрепян от града и дано с добри игри да се увеличи бройката на феновете. Но щом идвам по средата на първия полусезон, значи нещата не са ОК, но се надявам, че бързо ще си стъпим на краката, започна Живко Желев по време на представянето си.

Изненада: Сашо Ангелов напусна Янтра

Изненада: Сашо Ангелов напусна Янтра

Двете страни се разделят по взаимно съгласие

Искам да практикуваме комбинативен, бърз и резултатен футбол и да изграждаме играчи. Стадионът е един от най-добрите стадиони като качество на терен за Б и А група. Организацията е над нивото на Втора лига. Така че има перспектива Янтра да върви във възходяща линия. Щабът остава без промяна, като Петко Петков ще бъде треньор на вратарите, а Николай Василев и Искрен Писаров остават мои помощници.

В тренировките е важно на футболистите да им харесва това, което правят, а също така искам и феновете ни да са горди с отбора си. Два дни тренираме и смятам, че имаме нужния потенциал. Събрани са страхотни момчета. Физически отборът е подготвен много добре, за което искам да благодаря на Сашо Ангелов. Надявам се в най-скоро време да се върнем на победния път.

Трябва да се изкачим нагоре. Когато си под чертата футболистите са неуверени, но с победите ще дойде и увереността. И тогава ще си възвърнат самочувствието. Най-важното е да играеш печеливш футбол. Ще имаме мачове, в които ще побеждаваме с два гола разлика, ще имаме и такива с един гол, които за мене са най-сладките.

Убедени сме, че можем да вземем нещо от Ботев Пловдив 2. Провеждаме разговори всеки ден отделно с играчите и с отбора. Но за да имат футболно самочувствие, всичко зависи от нас и от тях. Ботев Пловдив 2 е млад отбор, има и чужденци. Играе бърз футбол, с нестандартна схема. Така че се подготвяме по най-добрия начин за това", обясни новият треньор на Янтра.

Живко Желев напусна дубъла на ЦСКА и пое Янтра

Живко Желев напусна дубъла на ЦСКА и пое Янтра

Притежава Про лиценз